Cel mai frumos cadou pentru copilul tău

joc parinte copil


Dragă părinte, Știm că faci tot ce este omenește posibil să îi oferi copilului tău ceea ce ai mai bun. Și că te-ai dat peste cap de sărbători să îi îndeplinești dorințele, să primească de Crăciun ceea ce și-a dorit mai mult. Este însă un cadou esențial pe care i-l poți face și care nu costă bani. Un cadou care educă, modelează creierul copilului, îi temperează comportamentul și îl ajută să treacă mai ușor prin zilele lui grele.

Acel cadou este JOCUL!

Dacă ai părinți care au crescut în comunism, probabil că nu s-au jucat cu tine prea mult. Ba chiar s-ar putea să fi ridiculizat orice încercare a ta de a te juca cu ei. Și atunci e absolut normal să îți vină greu să te joci cu proprii tăi copii. Însă nu subestima puterea vindecătoare a jocului pentru copil. Fă un efort, coboară la nivelul copilului, privește-l în ochi și spune-i că ai vrea să te joci cu el. Copiii sunt maeștri la joacă și te vor ghida cu multă plăcere.
Îți las mai jos câteva exemple:

HÂRJONEALA
Dacă ai un copil care e mai temperamental și îi place să dețină controlul,hârjoniți-vă puțin. Lasă-l să te tăvălească, inițiază o bătaie cu perne în care să pierzi. Lasă-l pe el să dețină controlul!

JOCURILE DE ROL
Ce-ar fi să faceți un schimb de roluri să fiți voi copiii, iar cei mici părinții. Vei vedea ce multe informații afli de la ei.

PĂRINTELE IMPIEDICAT
Nu este nimic mai amuzant pentru un copil decât un părinte împiedicat, care își pune papucii invers în picioare sau care încurcă bucătăria cu toaleta. Tot ce trebuie să faci este să îl lași pe copil să te corecteze. Schimbi raportul de putere și îl faci pe copil fericit!

de Alexandra BOGDAN
consilier parental

DESCARCĂ GRATUIT GHIDUL cu exemple de jocuri care stimulează imaginația și creativitatea! Vei afla din el cum poți stârni râsul copiilor și cum îi poți stimula să participe la activități pe care să le dezvoltați împreună. Te învățăm 9 forme de joc care să te ajute în relația cu propriul copil, dar care îl ajută și pe cel mic să se descarce și să depășească, prin joc, momentele grele.

Articolul precedent
Articolul precedent
Ce nu e cazul să mai facem de Crăciun
Articolul următor
Articolul următor
5 cărți cu sens pe care să le citești copilului tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top

Email: office@consiliereparentala.ro

Program:
Luni-Vineri: 09:00 - 20:00
Sâmbătă: 10:00 - 18:00
Duminică: Închis